Masala Box je najväčší pomocník pri varení indického jedla, pretože obsahuje 7 základých ingrediencií, ktoré sa najčastejšie využívajú pri väčšine receptov. Je to špecificky navrhnutá nádoba tak aby sa koreniny nezmiešali a boli hned po ruke. Navyše nádoba má 2 vrchnáky. Jeden z nich je nadizajnovaný tak aby prikryl všetky vnútorné misky s koreninami a tak zabezpečí, že ani aróma korenín sa nemieša a všetko zostane krásne voňavé, čerstvé a hlavne okamźite po ruke.
Inak ‚Masala‘ znamená v preklade korenie a pre info, keď budete v Indii a niekto vám ako dáme povie, že ste ‚Masala’….berte to ako urážku…pretože takto vám niekto chce naznačiť, že ste ‚hot‘, teda sexy….a to sa v Indii netoleruje.
Takže Masala Box sa jednoznačne stane vašim najoblúbenejším pomocníkom pri varení, pretože vám zachráni čas ‚hrabania’sa medzi koreninami.
Koreniny ktoré sa tradične do tohto boxu napĺńajú sú:
1. JEERA – indická rasca 2. KURKUMA 3. HORČIČNÉ SEMIAČKA 4. GARAM MASALA 5. KARDAMÓM 6. KARI LÍSTKY 7. ASAFOETIDA – HING
Masala box je samostatná kovová nádoba, ktorá má veĺmi dlhú životnosť a koreniny si do nej už len v priebehu času budete dokupovať. Mne osobne vydrží jedno naplnenie aspoň na 2 týždne a to varím indické jedlo naozaj intenzívne. Najrýchlejšie sa z nej míňa jeera a horčíčné semiačka a najpomalšie asafoetida – tá vydrží aj rok, pretože sa dávkuje málinko. Osobne mám Masala Box vyloženú pri soli, pretože je mega praktická a k tomu aj pekná. Jednoznačne vám z nej výjdu jedlá ako Dál – šošovica, ale aj Curd Rice – juhoindická mliečna ryža atď.