Dnes je oslava
Vitajte na prvom slovenskom blogu s tradičnými indickými receptami.
Dnes je oslava
Indická kuchyňa je fascinujúca svojou komplexnosťou, chuťou a farebným zložením. Každý región v Indii má svoju vlastnú špecifickú gastronomickú tradíciu a ich jedlá sú vyrobené z rôznych ingrediencií, ktoré boli vyzdvihnuté v týchto oblastiach. Indické korenie, ako napríklad kardamón, kurkuma a zázvor sa používa ako dôkladné zahustenie alebo na zvýšenie chuťových výšok v kulinárskych receptoch. Polievky, kari, tandoori, Naan a Masala čaj sú niektoré z najpopulárnejších indických jedál, ktoré sú známe po celom svete. Okrem toho, indická kuchyňa tiež prináša rad vegetariánskych možností, ktoré sú plné živín a vitamínov. Takže ak chcete ochutnať niečo originálne a zábavné, vyskúšajte indickú kuchyňu a nevyhnete sa očarujúcim chuťovým dobrodružstvám!
Chcem, aby sme sa pri tomto nápoji zamysleli nad tým, že pijeme v rámci stáročnej tradície výroby lasi, ktorá siaha až do roku 1000 pred Kristom – „staroveký kokteil“. Pôvodne pochádza zo severo-indického štátu Punjab (Pandžáb), ktorý sa v roku 1947 rozdelil na hinduistickú […]
Ako si založiť Masala Box Masala Box je najväčší pomocník pri varení indického jedla, pretože obsahuje 7 základých ingrediencií, ktoré sa najčastejšie využívajú pri väčšine receptov. Je to špecificky navrhnutá nádoba tak aby sa koreniny nezmiešali a boli hned po ruke. Navyše nádoba má 2 […]
Tento čaj je výbornou alternatívou ku káve. Je príjemným spoločníkom do chladného počasia, nádherne vonia a príjemne štípe aj napriek tomu, že v ňom nie je ani štipka čili. Kombinácia zázvoru a kardamónu je nezameniteľná a keď ju raz ochutnáte, zostane navždy v pamäti.
Indické ingrediencie potrebné pre varenie indického jedla