Indické ingrediencie

Aróma, chute, farby, textúry…je ich nekonečno ale všetkého treba s mierou. Spomínam si ako som s veľkým nadšením išla na trh Khari Baoli, ktorý je najväčším trhom korenín v Ázii a funguje od 17st., ešte z éry Mughalov….A?… vydržala som tam neuveriteľné 2 minúty 🙂 Ten štiplavý, korenistý éter z ktorého môje dýchacie cesty nevyfiltrovali ani gram kyslíka, ma tak dostal, že som sa zbierala ešte pár minút pred tou krásnou starodávnou bránou 🙂 Fakt to chce tréning, aby človek mohol doslova sedieť na vreciach s koreninami a ešte vykrikovať na potenciálnych zákazníkov a lákať ich do svojho obchodu. Takže koreniny s mierou, ale tak, aby v jedle naozaj chutili. Preto som prispôsobila v mojom blogu dávkovanie korenín na náš spôsob – lyžičky, pretože Indovia to majú v rukách, takže korenia priamo z koreničky, podľa veľkosti jedál 🙂 ALE neprehliadajte tipy a triky v mojich receptoch, pretože tie sú know-how, ktoré dá jedlu autentickú chuť.

Viac informácií nájdete na – Ingrediencie

Galéria Blogu

Super, že máte záujem variť indické jedlá alebo potrebujete „okoreniť“ svoj jedálniček. Sledujte môj blog, pretože je nový, stále sa vyvíja a pribúdajú nové a nové recepty, informácie a triky.